Hoppa till innehåll

JONAS LARSSON ÅKERI

om företaget

Grundade företaget 1996

OM FÖRETAGET

GRUNDARE

Jonas Larsson grundade företaget 1996. Verksamheten, som började som ett litet hobbyföretag, var då helt inriktad på hästavel.

Jonas, som vid denna tid var 19 år gammal, hade anställning hos Olle Persson i Båstad. Olle fungerade som en stor inspiratör och läromästare och Jonas fick grundläggande kunskap om transportnäringen, vilket så småningom gav stallet en ny inriktning.

ÅKERI

Idag består åkeriet av nio lastbilar med olika inriktingar. Fem kranbilar med varierande kranstorlekar, en skåpbil, en trailerdragare och två mindre kylbilar. Vi  erbjuder transporter av många allehanda slag – från tunga stenblock till bygg- och inredningsmaterial och numera även kyckling i förpackning. 2018 bildade vi ett aktiebolag där vi nu driver vår största del av verksamheten.


BILPARKEN UTÖKAS

Den första lastbilen inköptes i samband med att åkeriverksamheten startade. Jonas arbetade vid denna tid som inhyrd chaufför åt Hasse Nilsson Transport i Ängelholm. Efterhand sökte företaget egna kunder vilket lyckades mycket bra och manade till inköp av bil nummer två.

Idag består åkeriet av tre lastbilar med olika inriktingar. Efter ytterligare en tid inköptes en liten skåpbil, lämplig för frakt av mindre gods och för snabba och lätta budkörningar. Idag erbjuder vi transporter av många allehanda slag – från tunga stenblock till bygg- och inredningsmaterial.